top of page

  Over

Ooit ontmoette ik Henk en later werd mijn naam Snijders-Verheyden. Samen kregen wij een zoon en twee dochters. In 1988 verhuisden wij van Haarlem naar Meppel, waar moeder- en kunstenaarschap zich harmonisch lieten verbinden. Het was een tijd van verwondering, leren en liefde…. De schetsen van mijn kroost zijn inmiddels een getuigenis. Het afstemmen en invoelen van onze kinderen heeft geleid tot het maken van diverse speelse houten voorwerpen. Later waagde ik mij aan grotere werken zoals muur- en caravanschilderingen.

 

Door creatieve samenloop van omstandigheden werd ik decorschilder van productiehuis ‘Valentijn’. Gegrepen door het poppenspel leerde ik een basis en samen met een vriendin speelden we enkele amateurvoorstellingen. Toch blijft tekenen en schilderen essentieel.

“Het liefst zet ik mezelf neer als ongecompliceerd. Ik schilder naar de natuur en wat me boeit is kleur en vormenspel. Het licht raakt me in haar voortdurende wisseling, waardoor het geziene zich telkens anders manifesteert. Het moment geef ik weer in mijn schilderijen. Bij portretten van mens en dier richt ik me meer tot het karakter tot uitdrukking te brengen.”

                                          ˜

1962-1969   Lagere school te Wemmel

1969-1973  Algemene Secundaire Kunstschool (A3)  St. Lukas – Schaarbeek

1973-1976  Middelbare Kunstschool (A2) afdeling Plastische Kunsten

1976-1979  Hogere Kunsthumanoria (A1) afdeling Grafische Kunsten

1976-1979  Avondschool v. Beeldende Kunsten te Anderlecht afdeling etsen, steendruk en boetseren

                                           ˜

“The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.” 

bottom of page